Лиляна Павлова: В НДК от днес се извършват три проверки

  • 14 юни 2017 19:44

  • 3554
  • 8
Лиляна Павлова: В НДК от днес се извършват три проверки
© Иван Йочев (архив)

Държавната финансова инспекция и Централният инспекторат към МС от днес проверяват дейността на ръководството на НДК, сключените от него договори и избраните изпълнители, съобщи във Варна министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. В крайморския град тя и министърът на спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във ще се срещнат с еврокомисаря по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, който утре ще се включи в прояви, посветени на инициативата "Варна-Европейска младежка столица 2017".

Освен тези две проверки, в НДК се извършва и пълен външен одит на дружеството, допълни Павлова. Тя уточни, че проверките, които е предизвикала, са отделно от инспекциите на ДАНС и на прокуратурата, предаде БТА.

Освен довършването на ремонта на НДК, в ускорени срокове трябва да бъдат обявени много обществени поръчки, свързани с логистиката по обезпечаването на председателството ни, допълни Павлова. Тя посочи, че официалното откриване на Българското председателство ще бъде на 10 и 11 януари в София. По думите й тогава ще бъде поставено началото и на инициативата, с която 2018 г. бе обявена за Година на европейското културно наследство.

Българското председателство ще бъде базирано основно в Брюксел, посочи Павлова. София ще бъде домакин на около 200 срещи, от които 30 на най-високо ниво. Във Варна ще се състоят четири срещи през юни 2018 г., допълни Павлова. По думите й в крайморския град ще разговарят министрите с ресор туризъм от страните-членки от Черноморското икономическо сътрудничество. Освен това ще заседава Работната група по конкурентноспособност и растеж, в чийто дневен ред ще фигурира и темата за единния цифров пазар. На срещата на Комитета по образование ще бъдат дискутирани приоритетите, свързани с всички нива на обучение и с подкрепата на учителите, а на неформално заседание Комитетът по търговска политика ще обсъжда бъдещите търговски отношения по европейските споразумения.

Заради културната програма по време на председателството предстои министерството да отвори специална грантова схема за общините, по която ще се финансират проекти за популяризиране на наследството на страната ни, допълни Павлова. По думите й финансовият ресурс ще бъде 300 000 лева.

Вече са определени петте приоритета за ротационното председателство на Естония, България и Австрия, припомни Павлова. Тя ще ги представи на предстоящия Съвет по общи въпроси в Люксембург на 20 юни. Три дни по-късно ще бъде официалното им подписване в Брюксел от премиерите на трите държави.

През юли министерството започва обществен дебат по темите, които предлагаме като по-специфични за Българското председателство, допълни Павлова. По думите й сред тях е подкрепата за Западните Балкани, черноморското сътрудничество, с фокус върху възможността за създаване на Черноморска стратегия, и бъдещето на ЕС.

Един от основните приоритети в сферата на спорта по време на българското председателство ще бъде борбата с допинга в европейски мащаб, допълни министър Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във. По думите му другите два акцента ще бъдат насърчаването на европейските ценности чрез спорт и развитието на масовия спорт.

В областта на младежките политики най-важните теми, които ще бъдат дискутирани по време на Българското председателство, ще са приобщаващите общества и предотвратяването на всякакви форми на радикализация и агресия, Европейският корпус за солидарност и по-активното включване на младите хора в устойчивото развитие на страните-членки на ЕС.

Кралев съобщи още, че на 12 август във Варна ще бъдат представени младежките посланици на България за председателството. Първите, които той обяви, бяха Кристиян Костов и Павел и Венци Венц.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3554 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
СВИНЯ

2017.06.18 | 23:57

8
СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ КАТИЛ...

2017.06.18 | 23:57

7
Нарадеееееее да изметем боклуците от герб и дпс
Кур

2017.06.18 | 23:57

6
Лиле да те еба в мръсния дебел гъз
СЪБУДИ СЕ НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

2017.06.18 | 23:57

5
СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ КАТИЛ...

2017.06.18 | 23:57

4
Получавам алергии само като и видя отвратителната мутра на тая малоуната .
анархист

2017.06.18 | 23:57

3
в мутрата и има нещо долнопробно и гнусно.
анархист

2017.06.18 | 23:57

2
вижте карикатурата на Комарнитски.там е показано най добре какво се случи в Турция.

2017.06.18 | 23:57

1
Свинята пак нададе глас.

Добави коментар

Водещи новини