Петър Андронов: Който употреби банките за политически интерес, рано или късно фалира

  • 14 юни 2017 19:09

  • 3808
  • 0
Петър Андронов: Който употреби банките за политически интерес, рано или късно фалира
© БНТ

Толкова много се говори по темата КТБ, че едва ли отварянето на тази стенограма внесе нови нюанси. Поне аз не научих нищо ново от стенограмата. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на Асоциацията на търговските банки Петър Андронов.

По време на кризата с КТБ търговските банки бяха двигателят да се вземе онова решение, което да ни спаси от сериозен проблем. Като сериозен урок остана, че банките трябва да се използват само за банкиране. Онзи, който ги употреби за свой собствен интерес, за политически интерес, рано или късно фалира, подчерта Андронов.

Когато става дума за банки, има един оторизиран субект, който трябва да знае всичко за тях – това е Българската народна банка. След кризата с КТБ и смяната на ръководството на Централната банка тя стана по-строга от когато и да е преди. Ние напълно я подкрепяме в това. Банковият надзор трябва да намали грешките в системата до степен, която не застрашава обществения интерес, посочи шефът на Асоциацията на търговските банки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3808 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини