Оперират простреляния във Вирджиния американски конгресмен

  • 14 юни 2017 18:31

  • 5144
  • 2
Оперират простреляния във Вирджиния американски конгресмен
© Gettyimages

Американският конгресмен Стив Скалийз, прострелян в хълбока при тренировка на Конгреса по бейзбол, бе подложен на операция в болница във Вашингтон, съобщиха от канцеларията му, цитирана от ДПА.

Състоянието на Скалийз е стабилно. Преди началото на операцията той е бил в добро разположение на духа и е говорил по телефона със съпругата си.

Скалийз изказва благодарност за смелите действия на полицията на Капитолия, на свои колеги и на отзовалите се веднага след нападението, се посочва в изявлението.

Петима души са ранени при нападението в Александрия, щата Вирджиния, потвърди началникът на полицията Майкъл Браун. Двама от пострадалите са служители на полицията на Капитолия, които са били на мястото на нападението.

Групата е тренирала за годишния бейзболен мач на Конгреса, когато представители на двете основни партии в САЩ се изправят едни срещу други на игрището. Планирано е мачът да се играе утре.

Скалийз отговаря за поддържането на партийната дисциплина в редиците на депутатите от Републиканската партия, която има мнозинство и в двете камари. Той е един от най-високопоставените политици в Конгреса, посочва БТА.

Конгресменът Джо Бартън заяви, че стрелбата е продължила между пет и десет минути. Изстреляни са били десетки, ако не и стотици куршуми. "Беше страшно", казва Бартън.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5144 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.14 | 20:21

2
от кога новините на Америка станаха и наши?

2017.06.14 | 20:02

1
Голям праз!

Добави коментар

Водещи новини