БЛС иска НЗОК да инициира увеличение на бюджетите към болниците

  • 14 юни 2017 08:52

  • 5025
  • 1
БЛС иска НЗОК да инициира увеличение на бюджетите към болниците
© Pixabay

Има катастрофално намалени бюджети на здравни заведения, каза пред БНТ д-р Венцислав Грозев, председател на Българския лекарски съюз. Той поиска НЗОК да инициира увеличение на бюджетите към болниците.

Няма липса на качество при работещите в здравната система, пациентът не страда от липса на професионализъм, но системата на здравеопазването е незадоволителна, коментира той.

Ако не се вземат мерки за бюджета, нямаме избор и ще протестираме. Но няма да си оставим пациентите, каза председателят на БЛС.

От НЗОК пък отбелязаха, че парите към здравните заведения са толкова, колкото са договорени в Рамковия договор.

"Раздадените пари за лечебни заведения са толкова, колкото има в касата и колкото са договорени в Рамковия договор. При повишаване на подизпълнителите се намалява леко и бюджетът на здравните заведения, но ние не можем да направим нищо. Има и прехвърлени явно пари от един месец в друг и затова също може да се търси отговор от НАП, например. Не можем да инициираме увеличение на бюджета към здравните заведения, трябва политическо решение в този случай", заяви от своя страна Димитър Петров, подуправител на НЗОК.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
5025 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.14 | 10:27

1
Иска, обаче е демокрация, а тя дава увеличение само на седесарските превратаджии, забогатели от прехода.

Добави коментар

Водещи новини