Голям пожар гори в Лондон (обновена+видео)

  • 14 юни 2017 06:44

  • 26804
  • 0
Голям пожар гори в Лондон (обновена+видео)
© gettyimages (архив)

200 огнеборци с 47 противопожарни коли се борят с огромен пожар в 27-етажен жилищен блок в западната част на Лондон, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

В горящата сграда в района Северен Кенсингтън, известна като Гренвел тауър, се намират хора и в момента се провежда тяхната евакуация, съобщи лондонската полиция. За момента на двама души е оказана медицинска помощ заради вдишване на дим, а районът е отцепен.

Пламъците лумнали на 2-я етаж и бързо достигнали до последния. Ройтерс цитира телевизионния водещ Джордж Кларк, който живее наблизо и който каза по Радио Би Би Си-5, че вижда хора на покрива на сградата, които явно са блокирани там и не могат да се измъкнат. Той излязъл навън и за съвсем кратко време целият бил покрит с пепел, макар че бил на 100 м от пожара.

Към момента нямаме данни за български граждани, които да се намират в сградата. Това обяви българският посланик във Великобритания Константин Димитров. В посолството следим ситуацията. Имаме готовност да се свържем със службите и да запитаме за пострадали наши съграждани, но към този момент е рано, каза още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
26804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини