Вижте за какво трябва да внимаваме в началото на лятото

  • 13 юни 2017 08:52

  • 4130
  • 0
Вижте за какво трябва да внимаваме в началото на лятото
© Pixabay

Според доклад на Световната здравна организация, удавянето е третата внезапна причина за смърт. За какво да внимаваме преди началото на летния сезон разкри председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в студиото на сутрешния блок на БНТ.

"В началото на летния сезон напомняме за рисковете - винаги на море с деца се използват надуваеми артикули, ето защо на пазара следим да не се разпространяват опасни стоки. Родителите трябва да бъдат особено внимателни, дори когато става въпрос на пръв поглед за абсолютно безопасни надуваеми артикули", заяви председателят на КЗП.

„Дори външният вид може да бъде белег дали дадена стока е опасна - върху тях се съдържа серия от предупредителни надписи, трябва да са в ярки цветове. Ако липсва информация, то трябва да бъде предоставена от търговеца. В противен случай клиентите да се обърнат към Комисията за защита на потребителите“, призова Маргаритов.

По думите му още на границата често се задържат такива стоки, внос от далечния изток. 15% са надуваемите продукти, най-често предназначени за деца.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини