Жена е загинала в земетресението на остров Лесбос (видео)

  • 13 юни 2017 07:34

  • 5058
  • 0
Жена е загинала в земетресението на остров Лесбос (видео)
© Getty Images

Една жена е загинала и 12 са ранени на гръцкия остров Лесбос в резултат на вчерашното земетресение с магнитуд 6,2 в Егейско море, съобщи гръцката агенция АНА-МПА, цитирана от Ройтерс.

Петдесет годишната жертва била затрупана под развалините на къщата си в село Вриса. Съпругът и бил ранен. Десетки къщи в селото са срутени, улиците са непроходими, съобщи пред Франс прес представител на спасителните екип

Епицентърът на земетресението е бил в морето между остров Лесбос и турския град Карабурун в окръг Измир. По данни на телевизия Си Ен Ен-Тюрк трусът е станал на дълбочина седем километра. Той е бил усетен в редица западни окръзи на Турция, сред които Истанбул, Измир и Чанаккале, и е предизвикал силна паника сред населението.

Земетресението е почувствано също в някои места на Гърция. Гръцки телевизии съобщават за известни материални щети, нанесени от труса в град Пломари на остров Лесбос, предаде Ройтерс.

Властите на остров Лесбос съобщиха, че десетки домове са пострадали, а някои пътища са затворени. Срутени са покриви и стени основно на стари сгради на остров Лесбос. На острова учениците са били освободени от занятия.

Последвайте канала на

БТА
5058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини