ДАНС не били нахлували, твърдят от НДК

  • 12 юни 2017 11:35

  • 2057
  • 2
ДАНС не били нахлували, твърдят от НДК
©

ДАНС и Прокуратурата никога не са нахлували в НДК, се казва в позиция на НДК, разпространена до медиите.

Изразходването на средствата по преустройството на НДК се отчитат прозрачно пред обществеността и подлежат на строг мониторинг от страна на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и редица институции. Както отпускането на първите 17 млн лв., така и отпускането на вторите 28 млн лв. за адаптацията и преустройството на НДК във връзка с Председателството се осъществяват с Решение на Министерски съвет на базата на задълбочени анализи и доклади на няколко междуведомствени работни групи, включващи представители на над 10 институции, се казва в писмо до медиите.

От парите за ремонта на сградата за Председателството се покриват единствено разходи, свързани с този ремонт. Всички фирми, сключили договори за дейности по ремонта на НДК, получават плащанията си редовно.

До момента са извършени плащания за предпроектни проучвания и изготвяне на идеен архитектурен проект за преустройство и адаптация на основната сграда на НДК с обобщени предварителни количествено-стойностни сметки; за доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на конгресно-конферентна техника; за проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК за нуждите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.“; за упражняване на независим строителен надзор при  възстановяване на строителни книжа във връзка с дигиталното заснемане и съставяне на технически паспорт на основната сграда на НДК; за упражняване на независим строителен надзор по време на строителството на обект „Преустройство и адаптация на основната сграда на НДК за нуждите на ППБСЕС 2018“; административни разходи за разрешителни и др.

Не отговаря на истината и твърдението, че до момента пресцентър за нуждите на Председателството не е проектиран, се казва в позицията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2057 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bivsh atakist

2017.06.29 | 18:43

2
кражби до безкрай 3 серия .боколандски сериен филм.

2017.06.13 | 00:03

1
така е при курва бойко

Добави коментар

Водещи новини