На местния референдум в Стара Загора ще се гласува както на всички избори досега

  • 12 юни 2017 10:36

  • 1533
  • 0
На местния референдум в Стара Загора ще се гласува както на всички избори досега
©

На предстоящия местен референдум в Стара Загора, насрочен за 18 юни, ще се гласува така, както на всички произвеждани досега избори. Това съобщават от пресцентъра на общината.

Жителите на общината имат право да отговорят на въпроса: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток - бул. "Хан Тервел", от запад - ул. "Ив. Вазов", от север - алеята към предприятие "Труд" и от юг - ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора."

Гласуването ще става в същите секции, където обичайно гласуват гражданите, както и при същите правила. Те ще се легитимират с лична карта пред секционната комисия, която ще установи по списъка дали имат право да гласуват, ще получат бюлетината и ще упражнят правото си на вот.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването на територията на общината.

Заявки за помощ в изборния ден могат да се правят на телефон: 042 614 614, или в сградата на Община Стара Загора, гише "Информация", бул. "Цар Симеон Велики" 107.

Цялата необходима информация за референдума, както и Списък на заличените лица от избирателните списъци, е публикувана на официалната страница на Община Стара Загора - https://starazagora.bg/mesten-referendum
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини