Обявиха новия министър на правосъдието и редица преназначения в бъдещото правителство на Мей

  • 11 юни 2017 21:23

  • 2137
  • 2
Обявиха новия министър на правосъдието и редица преназначения в бъдещото правителство на Мей
© Gettyimages

Британският премиер назначи Дейвид Лидингтън за министър на правосъдието в новото си правителство след парламентарните избори от тази седмица, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на Даунинг стрийт 10.

Досега Лидингтън беше лидер на Камарата на общините - долната камара на британския парламент, припомня БТА.

От канцеларията на Мей съобщиха за няколко преназначения на досегашни министри. Джереми Хънт остава министър на здравеопазването, Саджид Джавид - на регионите и местното самоуправление, Джъстин Грийнинг - на образованието и по въпросите на жените и равноправието, Лиъм Фокс - на международната търговия, Грег Кларк - на бизнеса, енергетиката и промишлените стратегии, Крис Грейлинг - на транспорта и Прити Пейтъл - на международното развитие. Освен това Гевин Уилямсън остава организационен секретар на групата на консерваторите в Камарата на общините, а Алън Кеърнс запазва поста си на министър, отговарящ за Уелс, се казва в съобщението на Даунинг стрийт.

В петък канцеларията на премиера съобщи, че министрите на финансите Филип Хамънд и на външните работи Борис Джонсън ще запазят постовете си в следващото правителство. Тогава от Даунинг стрийт казаха, че досегашните министри на вътрешните работи Амбър Ръд, на отбраната Майкъл Фалън и на Брекзита Дейвид Дейвид ще оглавяват същите министерства в новия кабинет, след като Консервативната партия на Мей изгуби парламентарното си мнозинство на изборите тази седмица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2137 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.12 | 04:47

2
АКо Башар АСАД беше въвел извънредно положение нямаше да има трагедии в СИрия.

2017.06.11 | 22:08

1
тоя вампир оти не оди ?

Добави коментар

Водещи новини