Всички скърбят за капитан Анастасов (снимка)

  • 10 юни 2017 08:47

  • 15060
  • 3
Всички скърбят за капитан Анастасов (снимка)
© Булфото (Архив)

Българската армия е потресена от загубата на капитан Георги Анастасов. Той загина след падане на хеликоптер "Пантер" при военно учения в Черно море. При инцидента пострадаха и други двама души от екипажа, чието състояние е вън от опасност.

Съболезнования на близките на Анастасов изказаха военният министър, политически лидери и др. Неговите колеги от Военновъздушните сили също изразиха скръбта си от загубата.

"От името на целия личен състав на 24-та авиационна база бихме искали да изразим своята болка и съпричастност за непрежалимата загуба на нашия колега пилот капитан Георги Анастасов! Споделяме мъката Ви в този тежък момент. Винаги сме били заедно в работата, подкрепяли сме се и днес преживяваме тази загуба като своя. Прекланяме се пред светлата памет на един прекрасен млад човек, който загина отговорно изпълнявайки воинския си дълг. Изказваме нашите съболезнования на семейството, близките и приятелите на капитан Георги Анастасов! Дано намерят сила и кураж, за да преодолеят тежката загуба! Поклон и светъл път!", гласи съобщението на официалната фейсбук страница.

Сн. Фейсбук

Капитан Анастасов загина едва на 38 години. Роденият в Ямбол пилот е бил изключително опитен и многократно е бил награждаван.

Инцидентът от вчера вече се разследва. Според първоначалната версия капитанът се е ударил в един от корабите, участващи в учението. Проверява се и техническа грешка. Възможно е инцидентът да е бил повлиян от лошото време.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
15060 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пламен

2017.06.10 | 23:19

3
Големи простаци сте, засрамете се(говоря за приматите под мен)
анти Руската авантюра

2017.06.10 | 23:19

2
първата катма на кучето после с тавата
Мале

2017.06.10 | 23:18

1
Мале, с НАТО и в учения гинат, дали ще останат нек'ви да се изправят в истински бой?

Добави коментар

Водещи новини