Хората с инвалидни колички може да ползват асистент в метрото (снимки)

  • 09 юни 2017 11:27

  • 3589
  • 0
Хората с инвалидни колички може да ползват асистент в метрото (снимки)
© Булфото

Гражданите, които се предвижват с инвалидни колички и ще използват метрото, могат да поръчват подвижна рампа на телефон 02 921 21 00 и да заявят в какъв час и на каква метростанция ще имат нужда от асистент на "Метрополитен", които да им съдейства за пътуването, заяви изпълнителният директор на „Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев, предаде БНР.

Специално за по-лесното използване на метрото от хората с увреждания са предвидени на всяка станция асансьори и лица, които ще съдействат с подвижните рампи качването във влака на тези лица.

"В случаите, когато влакът е натоварен повече, разстоянието между перона и самия влак е по-малко и тогава инвалидните колички лесно могат да се качат. Но когато пътниците са по-малко, луфтът е по-голям и моторните инвалиднита колички заради тежестта си не могат да се качат във влака. Затова е предвидено използването на металната рампа, която е широка колкото е една инвалидна количка", обясни Братоев.

В метрото има общо 305 асансьора, като около 6% от тях се намират в профилактика. Сключен е договор с нова фирма за поддръжката им.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини