Ричард Брансън нарече американския президент "наивен" заради оттеглянето от споразумението

  • 09 юни 2017 06:59

  • 5599
  • 0
Ричард Брансън нарече американския президент "наивен" заради оттеглянето от споразумението
© Gettyimages

Британският милиардер Ричард Брансън нарече президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския много "наивен" заради оттеглянето му от Парижкото споразумение по климата, предаде Асошиейтед прес.

По думите на Брансън Тръмп не признава, че чистата енергия е по-евтина от въглищата и нефта и ще създаде "много повече работни места".

Бизнесмагнатът, екоактивист и филантроп също така изрази учудване относно решението на Тръмп да постави "Америка на първо място", при положение че климатът и водата в океаните нямат бариери. "Искахме Съединените американски щати да не говорят егоистично, а да бъдат част от този свят, който няма стени и да ни помогнат да го спасим", каза Брансън.

"Историята ще е милостива към нас, ако направим нещо за внуците си и безпощадна, ако ги пренебрегнем. Да ги пренебрегнем, значи да не се грижим за околната среда, за океаните, за животинските видове на Земята и да бъдем егоисти", каза Брансън.

Вчера основателят на конгломерата "Върджин груп" разговаря с журналисти и даде интервю за Асошиейтед прес в Ню Йорк в кулоарите на конференция на ООН по случай Световния ден на океана.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини