Повече от 60 загинали при атака в Сомалия

  • 08 юни 2017 19:33

  • 1319
  • 0
Повече от 60 загинали при атака в Сомалия
© GettyImages/Gulliver

Повече от 60 души са загинали при атака срещу военна база в Сомалия, предадоха световните информационни агенции. Според някои източници, жертвите са почти 70. Съобщава се и за много ранени. За момента властите не дават официални данни. Много от загиналите са цивилни, сред тях и жени.

Очевидци съобщават за ужасяващи сцени и обезглавени хора. Атаката е била извършена в полуавтономната област Путнленд, разположена в североизточната част на страната. Това е най-тежката подобна атака за областта за тази година.

Базата е била атакувана от 3 места, като сред нападателите е имало и самовзривили се. По-късно ислямистите са били изтласкани от подкрепления на военните. По-късно групировката "Ал Шабаб" е съобщила, че е убила 61 военни, както и че е иззела оръжие и военна техника. Свързаната с "Ал Кайда" екстремистка групировка "Ал Шабаб" често извършва подобни атаки. Въпреки че е прогонена от повечето й ключови крепости в Южна и Централна Сомалия, екстремистката групировка продължава да извършва смъртоносни атаки в страната.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини