Групите на БСП и "Патриоти за София" в СОС не подкрепят гей парада

  • 08 юни 2017 13:41

  • 16073
  • 3
Групите на БСП и "Патриоти за София" в СОС не подкрепят гей парада
© Булфото

Политическите групи на "БСП-Лява България" и "Патриоти за София" в Столичния общински съвет (СОС) не подкрепят гей парада, който ще се състои на 10 юни.

Всеки има право да има поведение и влечения, такива, каквито неговата личност предполага, но смятаме, че подобни прояви преди всичко имат други цели и нарушават правата на хората, която нямат подобна ориентация и не изповядват подобни ценности, коментира Милка Христова от БСП. Шодобна проява е демонстрация, която е излишна и е вид конфронтация. Не натрапвам на никого своята хетеросексуалност, не би трябвало и хората с друга ориентация да го правят, коментира Христова.

От "Патриоти за София" също се обявиха против гейпарада. Карлос Контрера изтъкна като основен аргумент политическата провокация, която цели парадът, срещу ценности и институции. "През последните седмици бяха ясно обявени истинските цели на парада - преразглеждане на семейния кодекс с цел въвеждане на института на гейбраковете и възможността за осиновяване на деца от гей двойки. Идеята на тези паради е точно легитимиране на подобна политика", коментира той.

"За „Патриоти за София“ основният проблем е политически, обясни съветникът. И той се корени в това, че политическите партии отказват да вземат ясно и окончателно решение подкрепят ли този парад или не. Ние, патриотите, казваме ясно и публично – не го подкрепяме", декларира председателят на „Патриоти за София“ от трибуната в Столичния общински съвет.

Според него мълчанието по темата е вредно и опасно и за обществото, и за институцията, която представляват съветниците. Мълчанието може да бъде тълкувано и като съгласие, но аз съм скептичен, че Вие се наслаждавате на шестващия ексхибиционизъм на „София прайд“, допълни Контрера.

Защитниците на парада привеждат примери от Западна Европа, без да се имат предвид различните традиции в държавите там и тези у нас, посочи общинският съветник. Общинските съветници Марта Георгиева и Иво Божков от Реформаторския блок се обявиха в подкрепа на парада и дори настояха кметът на София Фандъкова да присъства на проявата".

"Най-добронамерено се обръщам към вас с призив да се присъедините към "София Прайд" в десетото му юбилейно издание", заяви Георгиева в Общинския съвет. Това настояване обаче не беше подкрепено от групата на Реформаторския блок, както и от общинските съветници от другите политически групи.

София прайд ще се проведе на 10 юни от 18 часа до Паметника на съветската армия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16073 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
100

2018.02.25 | 23:04

3
Убий педерига- спаси дете !
bivsh atakist

2018.02.25 | 23:04

2
а ГЕРБ подкрепят евроатлантическите ценности-педерастията.
АНТИАНТИФА

2018.02.25 | 23:04

1
тия двамата на снимката да ги пратят в някой бежански лагер да ги опънат

Добави коментар

Водещи новини