Румен Радев няма да обжалва решението на съда за стенограмата за КТБ

  • 08 юни 2017 12:01

  • 3235
  • 4
Румен Радев няма да обжалва решението на съда за стенограмата за КТБ
© Novini.bg

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на няма да обжалва решението на съда за публикуване на стенограмата от разговорите за КТБ от 29 юни 2014 г. Това съобщи сайтът "Биволъ" на страницата си във фейсбук. Това означава, че стенограмата трябва да бъде публикувана до 2 седмици. Документът е известен като втората стенограма.

В началото на седмицата държавният глава отказа разсекретяване на документа, поискано от журналисти от сайта "Биволъ", с мотив, че документът е с гриф "секретно" и поверителността трябва да се пази поне пет години.

Административният съд в София обяви за незаконно ограничаването на достъпа и до втората стенограма за КТБ от Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното от 14 юли 2014 година. Делото е заведено от журналиста Илия Вълков от телевизия BIT. Според съда публичното оповестяване на всички факти, свързани с фалита на банката и последиците от това, няма да доведе до вреда след почти три години, уточнява Вълков в профила си във фейсбук.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на обяви, че ще се допита до всички участници в срещата и на база тяхното мнение за разсекретяването, ще вземе решение.

Против публикуване на стенограмата се обяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Според Александър Кашъмов, адвоката на Илия Вълков, няма как мнението на един или друг участник в управлението да е държавна тайна, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3235 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иван

2017.06.18 | 21:07

4
Цецо Василев ни гледа сеира от Сърбия и сигурно много се забавлява, че ние се вълнуваме от стенограма от 2014 година!
Морски

2017.06.08 | 22:49

3
Три години след като Цветан Василев източи парите от пирамидата КТБ опитите му да се изкара невинен продължават, ето че и платените провокатори от Бивол отново са намесени.

2017.06.08 | 18:26

2
педал
bivsh atakist

2017.06.08 | 18:26

1
е баща ти модераторче

Добави коментар

Водещи новини