Антонио Таяни: Очаква се нова вълна мигранти, този път заради климатичните проблеми

  • 08 юни 2017 07:34

  • 4085
  • 2
Антонио Таяни: Очаква се нова вълна мигранти, този път заради климатичните проблеми
© Gettyimages

Очаква се нова вълна мигранти, този път заради климатичните проблеми и заради увеличаващия се глад в Африка. Тази прогноза направи председателят на Европейския парламент (ЕП) Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент.

Той призова за финансови санкции към държавите, които не участват в солидарното разпределение на търсещите убежище в Европа.

"Всички европейски институции и страни трябва да изиграят своята роля, за да се намери решение на проблемите" – категоричен беше Таяни. „Някои държави, например Афганистан, се смятат за рискови, а други за не толкова рискови. Въпреки че се стремим към обща система и еднакви правила и стандарти, на някои места на базата на това дават или отказват убежище”, каза Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент.

В края на месеца ЕП организира конференция на високо равнище, на която ще присъстват и лидери на африкански страни, за да бъдат обсъдени вариантите за решение на задаващата се нова криза.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4085 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.20 | 15:49

2
самолетите са най-големият замърсител на земята, а шмеркел на европа. Кажи й да изгони тарамбуките.
Срочни мерки

2017.06.08 | 12:11

1
Над 1 000 000 000 автомобили увреждат денем земята ни с включени фарове и нагло престъпни режещи атмосферата скенери . Забранете увреждането.

Добави коментар

Водещи новини