Модерен трамвай свързва Франция и Германия

  • 07 юни 2017 14:30

  • 8503
  • 0
Модерен трамвай свързва Франция и Германия
© Peugeot

От пускането си в експлоатация новата трамвайна линия Citadis свързва центъра на Страсбург (Ба Рен, Франция) и станция Кел в Германия.

Отделът по дизайн на Alstom се обедини с дизайнерите от Peugeot Design Lab, за да създаде този иновативен продукт. Чертите на трамвайната линия подчертават красотата на Страсбург и и придават модерен щрих. Дизайнът на новата трамвайна линия Citadis е плод на сътрудничеството между Peugeot Design Lab и отдела по дизайн на Alstom. Alstom вече достави 12 от общо 22 нови трамвая на компанията за градски транспорт на Страсбург - CTS. Трамваите са поръчани съгласно рамково споразумение, подписано в края на 2014 г. Проектът спечели 9 000 гласа в онлайн кампания, инициирана от CTS. Новите трамваи на Citadis са елегантни и модерни. Панорамното наклонено предно стъкло предвещава плавно придвижващ се, пъргав трамвай. При предните колела начинът, по който се движи каросерията, е вдъхновен от дизайна на автомобилите.

Пускането в експлоатация на първата френска трансгранична трамвайна линия е историческо събитие. От 72 години не е минавал трамвай между Страсбург, в департамента Ба Рен във Франция, и Кел в Германия. Новите трамваи ще обслужват продълженията на двете съществуващи линии. Линия D, която бе удължена до Кел (Германия), улеснява живота на близо 20 000 жители на Страсбург, които работят в Германия. Линия А обслужва град Илкирш южно от Страсбург. Френски и немски политици се събраха за пускането на трамваите, което бе отбелязано с възторжени празненства.

За Peugeot Design Lab

С над 200-годишен опит в индустриалните разработки и 120-годишен опит в автомобилния дизайн, PEUGEOT откри Peugeot Design Lab през юни 2012 г. като студио за глобален бранд дизайн, посветено на външни клиенти. Главната му мисия е да създава продукти, услуги и експерименти с брандове в изцяло неавтомобилни сектори. От създаването му много клиенти са се възползвали от неговите услуги: Airbus, Dassault Aviation, Alstom, Bombardier, Leclerc, Groupe Seb, Quechua и др. Един от последните му проекти бе хеликоптерът H160 за Airbus.

За Alstom

Промотирайки устойчивата мобилност, Alstom проектира и предлага системи, оборудване и услуги в сферата на железопътния транспорт. Alstom предлага най-широката гама решения на пазара - от високоскоростни влакове до метро и трамвайни мрежи - персонализирани услуги (поддръжка, модернизация и др.), както и решения за инфраструктура и сигнализация. Alstom е световният лидер в интегрираните системи за железопътен транспорт. През 2015/16 година компанията генерира приходи от 6,9 милиарда евро и пое поръчки на обща стойност 10,6 милиарда евро. С 31 000 служители седалището на Alstom се намира във Франция, а компанията работи в над 60 държави. 8 800-те служители на компанията във Франция притежават експертен опит, който отговаря на нуждите както на френските, така и на международните й клиенти. Една поръчка в Alstom създава приблизително три за доставчиците й.
 

Последвайте канала на

Антония Симова
8503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини