Тръмп разговаря по телефона със саудитския крал

  • 07 юни 2017 08:04

  • 2504
  • 2
Тръмп разговаря по телефона със саудитския крал
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разговаря по телефона със саудитския крал Салман вчера и изтъкна необходимостта от единство на страните от Залива. Това съобщи пред Ройтерс високопоставен служител в Белия дом, след решението на Саудитска Арабия и други арабски страни да прекъснат връзките с Катар.

"Неговото /на Тръмп/ послание беше, че се нуждаем от единство в региона, за да се борим срещу екстремистката идеология и финансирането на тероризма. Важно е Заливът да бъде обединен в името на мира и сигурността в региона", добавил източникът.

По-рано вчера говорител на Пентагона съобщи пред Ройтерс, че министърът на отбраната Джеймс Матис е разговарял по телефона с катарския си колега. Говорителят не посочил подробности за разговора, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2504 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.07 | 09:09

2
НОВИНА ...ТЪПЧО УМЕЕЛ ДА ГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОН..УРА ..
Румен

2017.06.07 | 09:02

1
От едната страна на Ормузкия пролив е Катар,от другата Иран. Целия трафик на петрол към Европа, Китай и Япония минава от там.Т.н. криза ще трябва бързо да се охлади ако не искат след седмица петролът да стане 200 $за барел.

Добави коментар

Водещи новини