Министър Банов се среща с културната общност в Шумен и Велико Търново

  • 07 юни 2017 07:29

  • 1336
  • 1
Министър Банов се среща с културната общност в Шумен и Велико Търново
© бТВ

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за продължава поредицата срещи с културната общественост по градове, които започнаха на 1 юни от Ловеч.

Днес от 13.00 ч.
в зала 203 на община Шумен министър Банов ще проведе работна среща с представители на културните институти и творците в града. В срещата ще участват и кметът на града Любомир Христов, заместник-кметът по образование и култура Найден Косев и областният управител проф. Стефан Желев. В този формат с акцент върху създателите на културен продукт, предложен от министъра, ще бъдат обсъдени актуални проблеми на работещите в сферата на изкуствата и начините за решаването им.

Същия ден от 16.30 ч. в Ритуалната зала на община Велико Търново министър Банов ще проведе работна среща с представители на културни и образователни институти, сред които: Регионален исторически музей – В. Търново, Исторически музей – Горна Оряховица, Регионална библиотека „П. Р. Славейков” – В. Търново, читалище „Надежда” – В. Търново, читалище „Искра” – В. Търново, читалищата в Дебелец и Килифарево, Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. В срещата ще вземат участие и представители и експерти на общините Велико Търново и Горна Оряховица, както и заместник-кметът на Старата столица с ресор „Хуманитарни дейности” Ганчо Карабаджаков.

Веднага след работната среща, в 17.00 ч., министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за ще даде брифинг отново в Ритуалната зала на община Велико Търново.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1336 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.07 | 13:18

1
Този повече ми прилича на мутра отклкото на човек на културата.....

Добави коментар

Водещи новини