Началникът на лондонската полиция: Атентатите в Лондон са организирани вътре в страната

  • 05 юни 2017 13:33

  • 11106
  • 2
Началникът на лондонската полиция: Атентатите в Лондон са организирани вътре в страната
© Gettyimages

Трите нападения, извършени от ислямисти във Великобритания през последните три месеца, са организирани вътре в страната, а не зад граница. Това обяви началникът на лондонската полиция.

"Мисля, че всички нападения в последно време имат вътрешен център на тежестта", каза Кресида Дик пред Би Би Си. "Такъв бе случаят при петте заговора за терористични актове, които осуетихме, и при последните три нападения. Но в някои от тези случаи несъмнено има задгранични измерения. Винаги ще бдим дали нещо не се направлява от чужбина, но бих казала, че повечето заплахи, надвиснали над нас в момента, не идват от там", допълни ръководителката на Скотланд ярд, предаде БТА.

Вътрешният министър на Испания Хуан Игнасио Соидо съобщи, че 39-годишен испанец е в неизвестност след нападението в събота в Лондон. Игнасио Ечеверия работи като банкер в Лондон и последно е видян близо до пазара Бъро. По информация на негови приятели Ечеверия се е нахвърлил на един от нападателите, който намушкал с нож жена, за да я спаси.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11106 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.05 | 23:11

2
Аййй, верно ли бе?
продължаваме да не ги депортираме

2017.06.05 | 23:10

1
Цели градове в Англия се управляват по закони на шериата, плащат им огромни детски и социални, отглеждат ги вместо да ги депортират масово....какво очакват от такива?

Добави коментар

Водещи новини