Теменужка Петкова: Съдбата на всеки български миньор е много важна за нас

  • 05 юни 2017 08:23

  • 2264
  • 2
Теменужка Петкова: Съдбата на всеки български миньор е много важна за нас
© Булфото (архив)

Съдбата на всеки един български миньор е много важна за нас, каза енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по БНТ за продължаващите вече пети ден протестите на мина работници в мина Оброчище заради неизплатени заплати.

Вчера свикахме спешна оперативка с премиера Бойко Борисов и днес на място ще пристигнат хора от министертвото, коментира още тя. "Концесионерът има и 205 000 лева към държавата и от днес ще прекратя временно договора за концесия. Призовавам стачкуващите миньори да излязат от рудника", отправи апел министърът. "Ние трябва да дисциплинираме концесионера, от една страна, а от друга, да запазим живота и здравето на тези хора", каза още събеседничката на медията.

"Ще дам време на концесионера да изплати задълженията си към институциите", каза още Петкова и допълни, че срокът е 14 дни. Тя още посочи, че спирането на договора не е основание да се търсят неустойки от страна на концесионера и да изплаща заплатите и задълженията си към бюджета.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2264 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bivsh atakist

2017.06.17 | 03:19

2
като е толкова важна съдбата им,защо не отидете на място.да проверите какво е положениети им.от София е лесно.

2017.06.17 | 03:19

1
Долни и гнусни лъжци.Хич не ви е еня за отрудените българи.Гледате си единствено вашия просперитет и да са ви пълни банковите сметки и сметките на Вожда ви а народа да умира.За пореден път манипулирахте изборите и излъгахте народа.Това ще ви е за последен път.

Добави коментар

Водещи новини