400 българи са били на метри от атаката в Лондон

  • 05 юни 2017 07:37

  • 12790
  • 0
400 българи са били на метри от атаката в Лондон
© Gettyimages

400 българи са били на метри от терористичния акт в Лондон. Това каза Емил Росанов в ефира на БТВ, който живее в Лондон.

Той разказа, че по време на атаката са организирали театрално представление. „Когато свърши представлението, разбрахме, че нещо се случва, защото видяхме да кръжи хеликоптер, след това бягащи хора, които казват, че има терористична атака. Театърът се намира на 150 метра от Лондон бридж. За радост няма пострадали българи“, коментира българинът.

„Това стана ежедневие вече при нас. Започваме да се притесняваме, защото очевидно мерките за сигурност не работят. Само с полицейщина няма да стане. Една от причините е и съкращенията в службите от консервативното правителство“, разкри Росанов.

„Не може 50 000 мюсюлмани във Великобритания да са си изтеглили от интернет ръководство за тероризъм и да няма наказани. Факт е, че тотално са закъснели всички мерки, но оттук нататък това ще бъде нашето ежедневие. В момента във Великобритания има 20 000 радикализирани ислямисти, които се следят от службите. Те са в радара, но не са под микроскопа“, каза българинът. „Не се знае във всеки един момент какво могат да решат тези хора. Мерките ще следват събитията, за съжаление“.

„Много е неприятно усещането, че медиите вместо да обърнат внимание на важната тема с мюсюлманите, се занимаваха с българи и румънци“, каза още той.

Писателят Павел Гоневски, който живее във Великобритания коментира, че живеем в такъв свят и се приема вече като нещо нормално. „Тероризъм има, но сега е от нов тип. Това е част от живота“.

Кореспондент от Манчестър коментира, че градът се е събудил след концерта на Ариана Гранде. На концерта бяха отправени позитивни послания. Мерките за сигурност бяха засилени. Проверките на входа бяха много сериозни. Освен полиция в охраната имаше и военни.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини