Нощ на терор в Лондон (обновена+видео+снимки)

  • 04 юни 2017 06:53

  • 136790
  • 26
Нощ на терор в Лондон (обновена+видео+снимки)
© Getty Images/Guliver

Нощ на  терор в Лондон. Полицията потвърждава за три нападения в столицата на Великобритания, съобщава АП. Едното обаче според съобщението им в Туитър не е терористичен акт.

Шест души са загинали при терористичните нападения в Лондон снощи, съобщава в. "Дейли мейл". Сред тях има и  от нападателите.

Първото  нападение е станало около 22 часа местно време в района на Лондонския мост, където бял ван се врязва в пешеходци. Най-малко 20 души са откарани в шест болници.

В. "Сън" съобщи, че две експлозии са отекнали недалеч от офисите на вестника близо до Лондон бридж. Предполага се, че взривовете, чути в 01:23 и 01:25 часа местно време, са контролирани експлозии, извършени от полицията, предаде Асошиейтед прес.

Гръм от трета експлозия е бил чут няколко минути по-късно близо до емблематичния небостъргач "Дъ Шард" край Лондон бридж. Няколко пожарникарски автомобила са били паркирани при сградата по време на експлозията, посочи вестникът.

Малко по-късно бе съобщено за нападение с нож в района на близкия Бороу маркет. Двама мъже влезли в ресторант на известния лондонски пазар  близо до Лондонския мост (Лондон бридж) и намушкали двама души в заведението, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Си Ен Ен, която цитира очевидец. Според телевизията сервитьорка е намушкана във врата, а един мъж е прободен в гърба.

Инцидентите на Лондонския мост и пазара Бороу маркет в центъра на британската столица се разглеждат като терористични атаки, заяви в Туитър британската полиция, цитирана от Франс прес.

Инцидент е имало и в южното предградие на столицата - Воксхол. Според лондонската полиция обаче той не е свързан с терористичните актове на моста Лондон бридж и пазара Бороу маркет. При инцидента във Воксхол става въпрос за нападение с нож, но то не е свързано с другите две атаки, казаха от полицията.

Лондонската полиция призова столичани към спокойствие и бдителност.  Предвид постъпващата информация от полицията и висши служители по сигурността мога да потвърдя, че ужасния инцидент в Лондон се разглежда като потенциален акт на тероризъм, каза Мей само четири дни преди предсрочните избори в страната.

"Разследването се развива бързо", заяви министър-председателката. "Искам да изразя огромната си благодарност към полицията и службите за спешна помощ, които са на място. Мислите ни са с онези, които се въвлечени в тези ужасяващи събития", добави тя.

Мей свика правителствения кризисен комитет "Кобра".

Водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин определи случващото се в Лондон като брутално и шокиращо. Мислите ми са с жертвите семействата им. Благодаря на службите за спешна помощ, каза Корбин.

Лондонският мост  е  затворен в двете посоки. По искане на полицията са затворени и спирките на метрото и градския транспорт. От Лондонското метро съобщиха, че влаковете няма да спират на Лондонски мост, както и на Ватерло ист, Лондон чаринг крос и Канън стрийт.

Шестима души са убити при снощния атентат в центъра на Лондон, а над 40 са ранени са откарани в пет болници, съобщи в комюнике лондонската полиция, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

Според силите на реда нападателите са били трима и всички те са ликвидирани.

Полицията е била повикана в 22:08 часа местно време. Въоръжените полицаи реагираха много бързо и смело, изправяйки се срещу трима предполагаеми нападатели, които бяха убити в Бъроу маркет в рамките на осем минути след първото повикване, каза шефът на контратерористичните операции Марк Роули.

Полицията е повикана, след като очевидци съобщили за микробус, който връхлетял минувачи на моста Лондон бридж, а после се насочил към района на пазара Бъроу маркет. Там нападателите излезли от автомобила и започнали да атакуват безразборно с ножове хората, ранявайки мнозина. Сред тях има и служител на транспортната полиция, който е в тежко състояние.

Нападателите носели нещо като жилетки с експлозиви, които в последствие се оказали фалшиви, се отбелязва в комюникето на полицията.

Силите на реда призовават хората да избягват района на нападенията и да оставят полицията и спасителите да си вършат работата.

Полицията обяви, че ще засили присъствието си в столицата през следващите дни, преди парламентарните избори на 8 юни.

Снощният атентат е третият, извършен в Обединеното кралство за по-малко от три месеца, припомня АФП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
136790 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2017.06.05 | 21:48

26
Смърт на костовизма.

2017.06.05 | 21:47

24
Това е резултатът от гей-демокрацията ви, свиквайте.

2017.06.05 | 21:48

25
казваш, че не трябва да сме толерантни?! Ами какво да правим с болни мозъци като теб без толерантност?

2017.06.05 | 21:47

23
Тероризмът е бедствие, но има и добра страна - ще сложи край на перверзния ЕС.
Удобно луд

2017.06.05 | 21:47

21
И сега пак цветя,сълзи,плюшени играчки,свещи.... Има и друг начин за противодействие,само че евротолерастията ни е в повече

2017.06.05 | 21:47

22
друго си е руската педерастия, нали?!
andeer

2017.06.05 | 21:46

20
Когато около дома ти обикалят лоши хора затваряш плътно и внимаваш да не влязат а не ги каниш вътре.

2017.06.05 | 17:46

12
То е по зле. Първо им бомбандираш държавата ,избиваш семействата им и тогава ги каниш да живеят при теб ,за по добре

2017.06.05 | 21:46

19
Европа беше силна с Общия пазар, сега е разграден двор, бардак на сладострастието и разврата, затова и ние също сме цел.

2017.06.05 | 21:46

18
Европа беше двигателна прогреса, сега е гнездо на СДС-разврата, който мюсюлманите не могат да търпят.

2017.06.05 | 21:45

17
Европа е една седесарска кypва, една "Надка Михайлова" и заслужава участта си.

2017.06.05 | 21:45

16
Ако нямаше толерантност ти щеше да си скопен както в Швеция 50-те години бе лузър недъгав а майка ти изтърбушена отвътре

2017.06.05 | 21:45

14
Скоро очаквам да случи следното .Модерните Европейци да почнат да се въоръжават яко и да почнат да излизат с оръжия на разходка и някой само да си направи базик ще го убият на место и от там ще настъпи хаус

2017.06.05 | 21:45

15
А това станели ще заприличаме на Дивия Запад ,щом не може Собствената ти Държава да те защити ,започваш сам! И ще има жертви вече от всякъв вид ! Назрява гражданска война май !

Добави коментар

Водещи новини