Научното обяснение на задгробния живот

  • 03 юни 2017 17:04

  • 14936
  • 2
Научното обяснение на задгробния живот
© pixabay.com

Картини на рая, ада и други образи, за които разказват пациенти, преживели кома, може да се обяснят без всякаква мистика, правейки анализ на физиологичните и психическите процеси.

Юрий Сердюков, доктор на философските науки от университета в Хабаровск, изхожда от неоспоримия факт, че при клиническата смърт, въпреки загубата на сензорен контакт с реалността, спирането на дишането и преустановяването на кръвообращението, мозъкът продължава да живее.

Неговата смърт настъпва постепенно. Но да се установи колко продължителен е самият процес, практически е невъзможно.

Това е така, тъй като понижаването на електрическата активност на мозъка в един момент излиза от предела на чувствителността на съвременната техника.

Британският реаниматолог Сам Парниа публикува през 2013 г. книга, в която се казва, че човекът може да бъде върнат към живота след 12, 24 и дори след 72 часа от настъпването на смъртта.

Мозъкът след смъртта живее доста дълго. Неговите клетки не умират 5 минути след спирането на сърцето, както се смяташе по-рано.
Според Юрий Сердюков, в предсмъртно състояние на съзнанието се случва разпад на психиката, човек губи способност за вербално-логическо мислене.

Субективната реалност се превръща в неразчленим поток от съновидни преживявания, създавани от спонтанната активност на мозъка, съобщава РИА Новости.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
14936 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
12345678

2017.06.07 | 08:29

1
Отново руслямистански и британислямски "учени" бълват глупости! Самото определение за наука изключва подобни интерпретации!
bivsh atakist

2017.06.07 | 08:29

2
НАЛИ БЪЛГАРИТЕ БЯХА ПРИЯТЕЛИ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ БЕ МОДЕРАТОРЧЕ ИНТРИГАНТСКО.

Добави коментар

Водещи новини