Японци разработват летяща кола, която да запали олимпийския огън през 2020 г. (видео+снимки)

  • 03 юни 2017 16:38

  • 7808
  • 0
Японци разработват летяща кола, която да запали олимпийския огън през 2020 г. (видео+снимки)
© engadget.com

Инженери, подкрепени от автомобилната компания Тойота, направиха демонстрация на разработената от тях летяща кола, предаде Ройтерс. Те се надяват тя да запали олимпийския огън на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Токио през 2020-а година.

Работата по проекта води началото си от 2014-а. Лидерът на проекта Цубаса Накамура изрази надежда да проведат първия управляван от човек полет до края на следващата година, въпреки че все още са на начален етап по разработката на колата.



"Скайдрайв", която прилича на кола на пръв поглед, ще бъде карана до олимпийския стадион и изведнъж ще полети пред огромната аудитория и ще запали олимпийския огън. Накрая ще отлети. Бих искал да осъществя тази сцена. Настоящият прототип достигна едва 10-20 процента от целта ни за крайния продукт. Целта ни е прототипът да полети действително и устойчиво до края на 2018-а. За тази цел обаче трябва да разработим дизайн, който ще може да побере човек на борда, а за това ще трябва да решим правните въпроси и проблемите по безопасността, заяви Накамура.

По време на демонстрацията, настоящият модел се рееше във въздуха в продължение на няколко секунди. Накамура заяви, че се опитват да направят дизайна по-стабилен, за да може прототипът да лети дълго и достатъчно високо, за да достигне олимпийския огън., съобщава БНР.



Инженерите се надяват, че тяхната летяща кола ще бъде най-малката електрическа кола в света, която ще може да се използва в малки градски райони. Накамура допълни, че групата се надява да пуснат на пазара летящата си кола през 2025-а.



Миналия месец Тойота се съгласи да инвестира 380 000 долара в проекта за следващите три години.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7808 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини