20 убити при експлозии по време на погребение в Кабул (обновена)

  • 03 юни 2017 15:54

  • 8284
  • 1
20 убити при експлозии по време на погребение в Кабул (обновена)
© Getty Images/Guliver (архив)

Най-малко 20 души загинаха, а десетки бяха ранени при експлозии, станали по време на погребение на едно от гробищата на афганистанската столица Кабул, предаде ДПА.

Според телевизия Толо нюз три взрива са отекнали по време на погребението на един от убитите в антиправителствените протести в Кабул, избухнали след терористичния акт в афганистанската столица, отнел живота по-рано тази седмица на десетки хора, предаде ТАСС.

Камикадзета са извършили тройния атентат на едно от гробищата на Кабул днес, в който загинаха 20 души, предаде ТАСС. Новината съобщи пред телевизия Толо нюз афганистанският премиер Абдула Абдула. По последни данни ранените в атентата са 119, допълва ДПА.

Той поясни, че терористите са взривили пояси с експлозиви насред множеството, присъствало на погребението на сина на първия заместник-председател на афганистанския Сенат. Мъжът бе убит вчера по време на демонстрацията срещу правителството, състояла се в Кабул. На неговото погребение присъстваха афганистанският премиер, както и афганистанският министър на външните работи Салахудин Рабани. Двамата са невредими. Сред пострадалите в днешния атентат е обаче министърът на здравеопазването Фирозудин Фероз, който също е бил на погребението.

Това е второто бомбено нападение в Афганистан за една седмица. В сряда камион-цистерна се взриви в дипломатическия квартал на Кабул и загинаха 117 души, отбелязва ДПА. 586 души бяха ранени в тази атака. Агенциите Асошиейтед прес и ДПА припомнят, че никой така и не пое отговорност за тази атака. Агенция ТАСС обаче твърди, че отговорност за атаката от сряда е поела Ислямска държава. Франс прес припомня, че афганистанското разузнаване обвини мрежата Хакани за тази атака. Тя е въоръжена групировка, свързана с талибаните.

За днешното нападение все още никой не е поел отговорност, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
намирисва нещо вече

2017.06.03 | 16:27

1
ТЕЯ МАЙ САМИ СИ СЕ ВЗРИВЯВАТ ЗА ДА НЕ ДЕПОРТИРА ЕВРОПА РОДИТЕ ИМ - ДЕМЕК, АФГАНИСТАН НЕ Е СИГУРНА СТРАНА! ГЕРМАНИЯ ОТНОВО ДЕМОНСТРИРА СМЕШЕН НАИВИТЕТ И СПРЯ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ДЕПОРТИРАНЕТО, ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК ДОКОГА ТЕЯ ХОРА ЩЕ ТЪРПЯТ ТОРМОЗА НА ТАЯ ПАПЛАЧ МАСКИРАНА КАТО "БЕ

Добави коментар

Водещи новини