Студен вятър, дъжд и градушки днес

  • 03 юни 2017 07:17

  • 27569
  • 0
Студен вятър, дъжд и градушки днес
© Булфото (Архив)

Днес от североизток ще прониква хладен въздух и температурите ще се понижат. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Има условия за градушки.

Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава дежурният синоптик Евгения Егова, предаде "Фокус". Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месец юни.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в северната част, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са 23 – 24°. Температурата на морската вода е 18 – 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи и гръмотевични бури, интензивни в следобедните часове. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Последвайте канала на

Десислава Станева
27569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини