Захариева разкри подробности за срещата на Борисов с Масуд Барзани

  • 02 юни 2017 12:29

  • 4569
  • 3
Захариева разкри подробности за срещата на Борисов с Масуд Барзани
© Булфото (архив)

Депутатът от БСП Елена Йончева е инициирала питане към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за срещата му с държавния глава на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани миналата седмица. Това каза тя пред журналисти в парламента.

По думите й, е странно такава среща, "която е от изключителна важност, защото става дума за президент на автономна област, претендираща за независима държава и която предстои да направи референдум за независима държава", да не е обявена пред медиите. Това, според нея, будело съмнение. Ако е вярна информацията в техните медии, че се е говорило за предоставяне на военна помощ от наша страна, че са водени разговори за признаване на референдума, обществеността трябва да знае, трябва да бъде информирано Народното събрание и да има дебати, посочи депутатът.

Не е обсъждано признаване на референдума, това е дипломатическа, протоколна, приятелска среща, говорено е главно за борбата с тероризма. Това отговори пред медиите вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. И допълни: не знам БСП откъде ги твърдят тези неща, ние сме съюзник в НАТО, знаете как се взимат решения там. И тя, и министърът на отбраната Красимир Каракачанов обявиха, че самите те не са присъствали на тези разговори. Първият ни дипломат уточни, че срещата е част от обиколката на Масуд Барзани в региона. Обмяната на информация за сигурността е основен приоритет и се обсъжда с всички, които могат да допринесат за това, подчерта министърът. Освен това, по думите на Захариева, срещите у нас на Барзани са протоколни, ние имаме интереси в икономическата област. Обсъждани са отношенията с Иракски Кюрдистан и в земеделието и туризма.

Последвайте канала на

БТА
4569 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
bivsh atakist

2017.06.03 | 16:19

3
Боко великия султан на БОКОЛАНДИЯ не дава обяснения на простите гяури.

2017.06.03 | 08:35

1
Къде си вре носа където не и е работа, предполагам, че това не е среща за разгласяване.
bivsh atakist

2017.06.03 | 08:35

2
външната политика трябва да е ясна на народа,за да знаят за кого са гласували.да не сме диктатура.

Добави коментар

Водещи новини