Откриха 177 растения от рода на конопа в два частни имота в село Еленово

  • 02 юни 2017 11:48

  • 4252
  • 1
Откриха 177 растения от рода на конопа в два частни имота в село Еленово
© novini.bg

Криминалисти са разкрили два случая на отглеждане на марихуана и нарколаборатория в новозагорското село Еленово. Това съобщиха от ОДМВР - Сливен.

При спецакция на полицията в Нова Загора срещу производството и разпространението на наркотични вещества на 1 юни са извършени проверки на частни имоти в село Еленово. В стопанска постройка към дома на 70-годишна жена полицейските служители намират помещение, пригодено за отглеждане и сушене на наркотично вещество. Помещението е било оборудвано с отоплителни лампи, овлажняваща и вентилационна система. Намерени са пластмасови корита със засадени в тях общо 167 растения от рода на коноп, открита и иззета от същото помещение е суха листна маса с общо тегло половин килограм. При направен полеви тест растенията и сухата растителна маса са реагирали на марихуана. По същото време в необитаем имот в селото полицейските служители са заловили 21-годишен мъж докато полага грижи за 10 растения от рода на конопа. Мъжът е от село Млекарево, обитавал е временно каравана в село Еленово. Направил е пълни самопризнания и е предал доброволно три топчета от станиол, съдържащи марихуана.
Работата по случаите продължава.
Образувани са досъдебни производства.
От началото на годината служители на РУ-Нова Загора са разкрили 4 лаборатории за производство на наркотични вещества. През 2016 година те са 11. Иззети са растения, суха листна маса и оборудване, необходимо за отглеждане и производство на наркотичните вещества.
Операциите по линия “Наркотици” на територията на ОДМВР - Сливен продължават.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.26 | 16:38

1
Що не питат Костов как забогатя. Е, питаха ги с Бисеров и Софиянски, но излязоха невинни. Демокрация е, всички престъпления са позволени.

Добави коментар

Водещи новини