Каракачанов: В НАТО не е обсъждана темата за създаване на общ черноморски флот (видео)

  • 02 юни 2017 09:37

  • 2883
  • 4
Каракачанов: В НАТО не е обсъждана темата за създаване на общ черноморски флот (видео)
© Булфото (архив)

Бойко Борисов, в предишния си мандат, реагира остро на идеите за създаване на общ флот в Черно море. Знаете, че тогава и аз съм задавал въпроси по тази тема. Знаете моята позиция.

Това каза от трибуната на Народното събрание министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по време на парламентарния контрол. Той отговори на въпрос на депутата от "БСП за България" Петър Витанов. "На 25 май се проведе среща на високо равнище на НАТО в Брюксел. На предишната такава среща се взе решение да се засили военното присъствие на алианса в черноморския регион, като това доведе да нарстване на напражението в региона. България продължава да дава противоречиви сигнали. Новото правителство не е дало никакъв отговор по този въпрос, нито той е обсъждан тук. Искам да попитам каква е позицията на България по тази тема", зададе въпроса си Витанов.

"България трябва да участва в изграждането на силна колективна отбрана. Това присъствие на чужди военни кораби не е постоянно. Извършват се тренировки и учения. Всичко това спомага и за ограничаването на бежанската вълна. Присъствието на чужди военни кораби в черноморския регион спазва изцяло конвенцията от Монтрьо. В НАТО никога не е разглеждана идеята за създаване на общ черноморски флот между България, Румъния и Турция. Присъствието на чужди кораби по никакъв начин не е насочено срещу трети страни. Това присъствие спомага за по-добрата колективна отбрана и възможността за бързо реагиране при възникване на кризи, включително и мигрантската. Всичко това отразява интересите на България", категоричен беше Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2883 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.06.05 | 23:22

4
Братушките държат на мушка всеки метър от черно море, така че да го духате седесарски кypви.

2017.06.05 | 23:21

3
с военни кораби и подводници ще ловят мигранти и мишки
русия СЕ РАЗПАДА ГЛАД И МИЗЕРИЯ ИДВААААААААААААА

2017.06.05 | 23:21

2
ПАК ЩЕ ИБЕМ МАЙКАТА НА руската КОЧИНА хохохохохохохохохохохохо
сесесере УМРЕ комунизма УМРЕ рублата УМРЕ АМИ СЕГА

2017.06.05 | 23:21

1
СЕГА НА КЪДЕ УА ПРОДАЖНИ ДОЛНИ рубладжий ????????????????????

Добави коментар

Водещи новини