Стартира Международното изложение TRUCK EXPO 2017 (галерия)

  • 01 юни 2017 15:50

  • 2509
  • 0
Стартира Международното изложение TRUCK EXPO 2017 (галерия)
© Марин Маринов

Днес на летище Лесново бе открито Международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2017. Върху площ от 10 000 кв.м. са представени последните модели и технологични разработки на най-добрите производители на тежки и лекотоварни автомобили и автобуси.

Първият ден на изложението стартира с тест-драйв на някои от моделите, наградени през 2017 г. TRUCK EXPO 2017 продължава до събота, 3-ти юни, на летище Лесново. Събитието бе открито официално от председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията към Народното събрание Халил Летифов и зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

Ръководителят на секция "Камиони" в Асоциацията на автомобилните производители Петър Дончев заяви, че в рамките на три дни 54 изложители с над 130 експоната ще покажат най-новите тенденции, свързани с транспорта. "Тук са продукти, услуги, застрахователни компании, лизингови компании, така че всеки посетител ще може да получи цялостно транспортно решение - от продукта, със свързаните с него услуги, финансиране и застраховане", подчерта Дончев.

Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов поздрави участниците от името на министър Московски. Той каза, че модернизирането на автомобилния парк е в основата на транспортната стратегия на страната, а модерните технологии спомагат за безопасността на движение.

Председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание Халил Летифов пожела на всички превозвачи да се оборудват с такава модерна техника, като изложената на Лесново и да пример в цяла Европа.

Последвайте канала на

Novini.bg
2509 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини