Радев: Трябва да отдадем дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината (с

  • 01 юни 2017 14:55

  • 2463
  • 5
Радев: Трябва да отдадем дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината (с
© Пресцентър Президентство

Вярвам, че обществото ни има необходимата зрялост, с която да отдаде дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината. Мерило за цивилизоваността на една държава е отношението й към нейните ветерани и военноинвалиди. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща днес с ръководствата на военно-патриотични съюзи и обществени организации в сферата на отбраната и сигурността, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Представителите на военно-патриотичните съюзи са запознали държавния глава с дейността на организациите и са изразили надежда, че държавните институции ще направят необходимото за поддържането и съхраняване на социалните придобивки и достойнството на ветераните от войните.

"Сред нашите приоритети е да инициираме национална програма за военно-патриотично възпитание и военно обучение на младите хора", е посочил о. р. генерал-лейтенант Стоян Топалов - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Държавният глава е изразил своята пълна подкрепа по въпроса и е допълнил, че в работата на военно-патриотичните организации има "огромно чувство за дълг и тя е мост между поколенията".

Президентът Радев е бил категоричен, че ценният опит и специфичната експертност на членовете на военно-патриотичните съюзи трябва да бъде използвана при обсъждането и актуализацията на различни стратегически документи в сектора "Сигурност". Системата на национална сигурност включва и вас, защото без висок дух и мотивация няма как да просъществува и да бъде развивана една армия, е отбелязал още президентът и е изразил желанието си за ефективно взаимодействие между президентската институция и военно-патриотичните съюзи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2463 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
СТРАНДЖАТА

2017.06.04 | 10:25

5
Другаря Радев е посветил живота и здравето си в служба на Родината, ама както той го разбира. Командир на съветски самолети, не даващ да се модернизира авиацията, изгонил жена си зарад любовница която направил пиар на ВВС. За награда 200 бона при пенсиониране, а сега трябва и д

2017.06.02 | 08:07

4
ОХ МАМО, ОХРАНЕНИ ПЕНСИОНЕРИ НА 55 ЛАКОМИ ЗА ПАРИ, НЯМАТ НАЯЖДАНЕ посветили живота си на родината хахахаха виц

2017.06.02 | 08:07

3
ТОЕСТ НА МИНЬОРИТЕ, СТРОИТЕЛНИТЕ РАБОТНИЦИ, УЧИТЕЛИТЕ И УЧЕНИТЕ. хора посветили живота и здравето си на лежане на гърба на обществото и крадене от поделенията едва ли заслужават почит

2017.06.01 | 16:06

2
АМСАЛАК

2017.06.01 | 16:06

1
И Янукович така събираше съветските елементи ама не му помогна

Добави коментар

Водещи новини