В Казанлък продължават Празниците на розата

  • 01 юни 2017 11:41

  • 1435
  • 0
В Казанлък продължават Празниците на розата
© Булфото

В Казанлък продължават Празниците на розата. През май градът е обект на огромен туристически интерес, особено за гостите от Япония и други азиатски страни, за които розоберът представлява изключителна атракция. Затова как общината и държавата помагат за развитието на розопроизводството и на туризма в Долината на розите и тракийските царе.

Казанлък може да се отъждестви с две понятия – аромат и античност. Това подчерта в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Галина Стоянова, кмет на Казанлък.

Розовото масло, произвеждано тук, е прославяло България в цял свят и това е не само история, не само традиция. Това е ежедневие и един поминък и днес. Ако България и Долината на розите, както и производителите на розово масло, държат на старото качество, на уникалното световноизвестно и признато качество на розовото масло, тук наистина става въпрос за бутиково производство. Що се отнася до гостите ни от Индия, Китай, Африка, Канада, Япония, САЩ, това бяха хора, производители на етерично-маслени култури или търговци, които са създали своята организация през 1977 година в Киото, разказа тя.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини