Започнаха проверки за чипирането на кучетата

  • 01 юни 2017 10:55

  • 1213
  • 0
Започнаха проверки за чипирането на кучетата
© pixabay.com

Започнаха проверки за чипирането на кучетата в Търговищко. Служители на Общината съставиха констативни протоколи на собствениците на шест кучета при първата масова проверка в село Стража, съобщиха от общинската управа.

На стопаните е даден едноседмичен срок да предприемат задължителните мерки за поставяне на маркировки и изваждане паспорти на животните. При проверката в Стража е установено, че по време на кампанията, която започна Общината, са обхванати 76 животни. Други 34 са били регистрирани своевременно, според изискванията на Закона за ветеринарномедицинската дейност и Общинската наредба за притежание и отглеждане на кучета.

Проверката в Стража е първата, която се провежда от служители на Община Търговище, представители на ветеринарните власти, полицията и други отговорни институции, за спазване на нормативите.

Предстоят контролни посещения и в други населени места.
На кметовете на селата, които още не са подали информация за броя на кучетата в дворовете, отново ще бъде напомнено, че имат отговорности.

Писма ще бъдат изпратени и на ветеринарните лекари, които продължават да не спазват изискванията на закона и не подават всеки месец информация в Община Търговище за чипираните и регистрирани кучета. Напомня се и на управителите на етажната собственост, че са длъжни да предоставят информация за притежаваните от собствениците и обитателите на етажната собственост кучета - домашни любимци.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини