Окръжен съд - Пловдив остави на работа кмета и главния архитект на община Асеновград

  • 31 май 2017 16:24

  • 2326
  • 0
Окръжен съд - Пловдив остави на работа кмета и главния архитект на община Асеновград
© pixabay.com

Окръжен съд - Пловдив остави на работа кмета на община Асеновград Емил Караиванов и главния архитект на общината Константин Атанасов. Като мотиви съдия Михаела Добрева посочи, че към момента няма данни някой от двамата да е проявил поведение, от което да се направи заключение, че могат да повлияят на свидетелите.

Емил Караиванов е привлечен като обвиняем по две обвинения - за длъжностно присвояване в особено големи размери по договори за почистване на дъждопиремните шахти и за неупражнен контрол за строителство на сграда в зона, представляваща групов паметник на културата.

Срещу Константин Атанасов са повдигнати три обвинения - две от които са за искане и приемане на дар, който не му се следва, за да извърши действие по служба, а третото е за допускане на строителство, без изискуемото от Закона за културното наследство съгласуване, в поземлен имот, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство.

Надявам се правосъдието да възтържествува в крайна сметка, каза след прочитане на решението Емил Караиванов.

Прокурор Георги Гешев обяви, че ще протестира решението пред Апелативния съд, тъй като по думите му има опасност кметът да повлияе на свидетелите, независимо, че е в отпуск. От прокуратурата очакват документи от общината във връзка със санирането на един жилищен блок, както и за сметосъбирането и сметоизвозването в града. Във връзка с главния архитект се разследват и други изменения на Подробния устройствен план /ПУП/.

Прокуратурата ще обжалва решението на съда в 3-дневен срок, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини