НАТО: Терористите не щадят живота

  • 31 май 2017 15:57

  • 1551
  • 1
НАТО: Терористите не щадят живота
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Представителството на ЕС в Кабул е в пълна готовност да окаже съдействие на държавите от Общността, чиито дипломатически мисии и служители са засегнати от днешния атентат. Това се посочва в изявление на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Нападението бе предприето в свещения месец Рамазан, когато мнозина в Афганистан са се отдали на молитва. ЕС също се моли и споделя надеждите на афганистанците за мир, и продължава да работи в тази посока, добавя Могерини.

ЕС подкрепя всички стъпки за постигането на мир и помирение, за това афганистанските институции да продължат да работят, защото те са от най-голямо значение за стабилността в страната. ЕС е съпричастен с институциите и хората в Афганистан, обединени в борбата срещу световната заплаха от тероризма, заявява тя.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди нападението в Кабул и заяви, че пактът подкрепя Афганистан в борбата с тероризма. От мисията на алианса в Кабул уточниха, че действията на афганистанските сили за сигурност са предотвратили поражения в т. нар. Зелена зона. По оценка на военни от НАТО на място, нападението показва, че терористите не щадят живота на цивилните.

Подобни действия само ни насърчават допълнително да подкрепяме нашите афганистански партньори в постигането на мир и стабилност за тяхната държава, посочват от командването на мисията на НАТО.

Пропомняме ви, че няма пострадали българи след днешния взрив в дипломатическия квартал в Кабул, избугнал на около 500 метра от българската мисия. Жертвите от днешния атентат са поне 90, а 380 ранените.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1551 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
noFreeman

2017.06.01 | 10:51

1
О-о-о защото НАТО щади невинните дечица и жени в Югославия, Либия, Ирак и още десетки държави, където налагат великата си демокрация!!!

Добави коментар

Водещи новини