МВнР осъди терористичния акт в Кабул

  • 31 май 2017 15:39

  • 2817
  • 0
МВнР осъди терористичния акт в Кабул
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Министерство на външните работи на Република България осъжда категорично днешния терористичен акт в Кабул и изразява своята дълбока съпричастност към страданията на близките на загиналите и на пострадалите при атентата.

"За последните няколко дни това е поредният варварски акт на екстремизма, който се стреми да дестабилизира цели държави и региони, отнемайки живота на невинни цивилни жертви, сред които жени и деца.

След атентата в Манчестър, последователните кървави инциденти в Египет, Ирак и в Афганистан са поредното потвърждение, че тероризмът не признава граници и няма етническа и религиозна принадлежност.

Безскрупулното потъпкване на ислямските традиции по време на свещения месец Рамадан е показателно за „ценностите”, които проповядва радикалната идеология, удобно криеща се зад Исляма, насаждаща религиозна нетърпимост, омраза и недоверие между хората с различна конфесионална принадлежност", се казва още в позицията на МВнР.

Министерството на външните работи на Република България за пореден път подчертава необходимостта от срочно предприемане на всеобхватни действия на глобално ниво, насочени към по-тясно координиране и активизиране на усилията за ликвидиране на първопричините, формиращи екстремистката идеология, върху която се градят устоите на тероризма.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини