Честит празник, мили деца! (видео)

  • 01 юни 2017 06:02

  • 5906
  • 1
Честит празник, мили деца! (видео)
© pixabay.com

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.

Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 година, когато китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони . През 1949 г. денят официално е обявен за Международен ден за защита на децата. А през 1950 г. 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.

У нас специално за Деня на детето са организирани редица празненства и инициативи.

По случай празника малчуганите от ЧДГ „Мила“ поздравиха всички деца, пожелаха им да са здрави и щастливи, да слушат, да получат подаръци и разбира се, много шестици. А те самите си пожелаха да видят любимите си герои, футболистите от „Ювентус“, да станат изобретатели, поискаха си, разбира се, балони и торти. Пред novini.bg малчуганите споделиха, че ако могат да се превърнат в някой герой, то биха избрали да бъдат Железния човек, Пепеляшка, Аврора или Дядо дърпа ряпа.

Снимка: Novini.bg

Снимка: Novini.bg



Novini.bg се присъединява към поздравите на децата от ЧДГ „Мила“ и пожелава на всички малчугани да са здрави, да имат детство, пълно с щастие и смях, с много весели игри и да намерят приятели добри!

Вижте какво още споделиха децата от ЧДГ „Мила“:

Последвайте канала на

Десислава Станева
5906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Blue

2017.06.01 | 07:35

1
Power

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини