Чавушоглу: Турция няма да отвори авиобаза "Инджирлик" за германски депутати засега

  • 30 май 2017 20:36

  • 8863
  • 0
Чавушоглу: Турция няма да отвори авиобаза "Инджирлик" за германски депутати засега
© Gettyimages

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че ще проведе преговори със своя германски колега Зигмар Габриел относно бъдещето на турската авиобаза „Инджирлик“, но добави, че засега не е възможно германски депутати да я посетят, съобщава Daily Sabah.

Чавушоглу заяви, че „начинът, по който Германия се отнася с Турция, е обезпокояващ“ и че преговорите му с Габриел ще бъдат фокусирани върху обтегнатите отношения между двете държави.

Като повод се посочват спорни изявления, направени основно от депутати на социалистическата партия „Левица“. Според властите в Анкара, въпросните депутати публично са обявили подкрепата за „Работническа партия на Кюрдистан“ (ПКК), която фигурира в списъка с терористични групировки на Турция.

Преди парламентарните избори в Германия, които ще бъдат проведени през септември, канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се нареди изтегляне на германски войници от „Инджирлик“ в знак на протест срещу турската позиция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини