Соломон Паси: Европа не може да е гратисчия в автобуса на САЩ

  • 30 май 2017 18:15

  • 6758
  • 4
Соломон Паси: Европа не може да е гратисчия в автобуса на САЩ
© БТВ

Трансатлантическите отношения съществуват от пет века, откакто Христофор Колумб е открил Америка. Тези отношения ще надживеят всички американски президенти и германски канцлери. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на Атлантическия клуб и бивш министър на външните работи Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и.

Германия е пред избори, а когато една държава е пред избори, полемиката се изостря и се казват неща, за които после се дава заден ход. Меркел говори така, за да спечели вота. Трябва да си дадем обаче сметка, че за трансатлантическите отношения се грижат основно САЩ. Ние европейците станахме големи хора, придобихме самочувствие и трябва да го инвестираме в отношенията със САЩ, заяви Паси.

Първото нещо, което можем да направим е да открием посолства във всички американски щати. Второто нещо е засилено сътрудничество със САЩ в областта на отбраната. Не може Европа да е като гратисчия, който се качва в автобус и казва: "Няма да плащам билет, защото тук е сигурно". Отношенията трябва да се развиват и през една държава с голямо бъдеще – Куба, смята президентът на Атлантическия клуб.

Той е категоричен, че Европа трябва да направи обща европейска отбрана. Не може за всичко да разчитаме на САЩ, добави Паси.

Бившият външен министър заяви още, че Евросъюзът е одобрил идеята на малък български екип публичните места да са с безплатен wi-fi. Споразумението е постигнато снощи между Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския парламент. За целта са заделени 120 млн. евро. Нека български общини да се подготвят да кандидатстват за тези средства, призова Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6758 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.06.04 | 20:47

4
Господин "майната му на православието"- ВОНИШ предателю, вониш. Защо не се пръждосаш от тук ами ни занимаваш с продажната ти физиономия?

2017.06.04 | 20:47

3
От къде се взе тоя тъпанар?!
МЙНАТА НА ТОВА ЕВРЕЙСКО

2017.06.02 | 10:25

2
ЧИФУТСКО КОПЕЛЕ СЮЛЕЙМАН ПАША.
someone

2017.06.02 | 10:25

1
отивай си в САЩ и не ми говори глупости

Добави коментар

Водещи новини