Спипаха иранец за контрабанда на опиум за близо 700 000 лв.

  • 30 май 2017 15:44

  • 6944
  • 0
Спипаха иранец за контрабанда на опиум за близо 700 000 лв.
©

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Мохаммадреза Г., на 52 г.,ирански гражданин, за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – опиум, с общо брутно тегло 11,620 кг опиум за 697 200 лева, като предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай.

Образувано е досъдебно производство, като разследването по него се води от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 29 май на ГКПП-Капитан Андреево, около 10.00 часа, от Република Турция в Република България влязъл товарен автомобил, марка „ДАФ“, с прикачено към него полуремарке, управляван от обвиняемия Мохаммадреза Г. Товарният автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. При извършеното рентгеново изследване се установило несъответствие в плътността на поставения в пластмасов шкаф, прикачен към полуремаркето, пожарогасител. В хода на извършената физическа проверка във вътрешността на пожарогасителя бил открит 1 брой пакет, увит в тиксо, съдържащ тъмно кафяво смолисто вещество. При тестване с полеви наркотест същото реагирало на опиум.

Проведени са били процесуално-следствени действия, при които товарният автомобил, полуремаркето и намереното наркотично вещество са били иззети.

Стойността на иззетото наркотично вещество е 697 200 лева.

Иранския гражданин Мохаммадреза Г. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.4, вр. ал.2 от НК.
С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково от днес обвиняемият Мохаммадреза Г. е бил задържан за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Хасково за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по случая продължава.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
6944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини