Харесайте facebook страницата ни

ВАС реши, че референдумът на Слави Трифонов не е задължителен

© Булфото (архив)

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) реши, че референдумът, иницииран от "Шоуто на Слави", не е задължителен. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Въпреки, че към преброените от ЦИК гласове бяха добавени около 500, броят им все пак не достига, за да станат резултатите от допитването задължителни.

През февруари първата инстанция във ВАС отмени решението на ЦИК, с което референдумът бе признат за незадължителен заради липсващи 12 027 гласа. Магистратите приеха, че комисията не е преброила около 500 валидни гласа, което е показала назначената по делото експертиза. За да стане допитването задължително обаче, са нужни още над 11 500 гласа. Тогава съдът постанови, че връща преписката за ново произнасяне от комисията при спазване задължителните указания на съда за тълкуването и прилагането на закона.

След окончателното съдебно решение ЦИК ще трябва отново да се произнесе, като добави около 500 гласа към резултатите от допитването.

След предсрочните избори на 26 март Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и ... към профила даде две седмици на новия парламент да приеме въпросите от референдума със заплаха за протест пред Народното събрание. В продължение на няколко дни телевизионният водещ и екипа му седяха срещу сградата на НС, като бяха подкрепени и от граждани. Той прекрати протеста си, след като депутатите от ГЕРБ внесоха проект за промени в Изборния кодекс, с които да се въведе "пълен мажоритарен вот в два тура", като страната бъде разделена на 240 едномандатни избирателни района.

Коментари
Коментари (5)
Коментирай
Един (гост)
01.06.2017 | 08:48

Слави, и ти на тоя народ писал отдолу за теб, си тръгнал да му отваряш очите!?! Славчо, иначе си тарикат Учендолец, но едно нещо не си разбрал, СВИНЯТА СИ ОБИЧА КОЧИНАТА, ДА ЛЕЖИ В КАЛ И ЛАЙНА, И ДА ЯДЕ ПОМИЯ!!! Та така брато.

Рейтинг:
 
0
всеки народ заслужава съдбата си (гост)
31.05.2017 | 10:59

За 800 дни испанският Комарджия ожъна гората,та не можем сега да хванем пушкалата и да станем комити.

Рейтинг:
 
4
мъкааааа , голяма мъка (гост)
01.06.2017 | 11:45

Черен ден за цялата малоумна чалгарска сбирщина в Булгаристан .

Рейтинг:
 
11
(гост)
31.05.2017 | 10:59

Сган са само управлявалите заедно и крали заедно БСП-БКП-ДПС !

Рейтинг:
 
1
Странджата (гост)
31.05.2017 | 10:59

Глупчо , БКП,БСП,СДС,ГЕРБ,ДПС ,Земеделци - респективно ВАС,и КС - всичката тази сган трябва да бъде пометена в противен случай след има няма 20-30 години няма да я има и РБългария.Докато не искаме истински промени , докато се правим на слепи , докато не си признаем колко сме страхл

Рейтинг:
 
6
 
Добави Коментар