Страната ни има изключителен потенциал да развива културно-историческия туризъм

  • 30 май 2017 14:40

  • 58100
  • 5
Страната ни има изключителен потенциал да развива културно-историческия туризъм
© Булфото (архив)

Страната ни има изключителен потенциал да развива културно-историческия туризъм. Тенденциите сочат, че все повече туристи не просто избират България за своята ваканция, а искат да получат знания за нея, да се докоснат до автентичното, до историята. Това е казала министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по време на работна закуска с посланиците у нас, която се организира от МТ, съобщиха от ведомството. На събитието са присъствали около 50 ръководители и представители на дипломатическите мисии у нас.

Пред ръководителите на дипломатическите мисии министър Ангелкова отново е подчертала, че основната цел на Министерството на туризма е страната ни да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация - България на четири сезона, като действията са насочени към достигане на позиция в топ 5 на страните от Югоизточна Европа.

Министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard е изтъкнала, че усилията на всички институции са координирани и насочени към гарантиране безопасността и комфорта на туристите, не само през летния сезон, а и през цялата година. "За да създадем спокойствие и сигурност на почиващите, сме изискали от концесионерите и наемателите да съдействат за максимално осветление на плажовете", е посочила още министърът на туризма. Тя е съобщила, че към момента прогнозите са за 10 на сто ръст на туристите през лятото в България.

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard е информирала, че ще работи за отпадането на прекатегоризацията на хотели и заведения на всеки пет години.

Целта е по този начин да се премахне излишната административна тежест за бизнеса, а качеството да може да се гарантира с повишаване на конкуренцията на продукта и постоянен контрол.

Последвайте канала на

Десислава Станева
58100 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.06.06 | 22:25

5
изключителен потенциал имат Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Франция и това си личи по количеството туристи, България има средно ниво в най-добрия случай - местна култура, имаща значение най-вече на национално ниво, с малко но значими влияния върху европейската и св
Грую

2017.06.06 | 22:25

4
Разсипахте тежка индустрия, лека индустрия, селско стопанство, енергетика, наука, образование и какво ли още не.......и сега ще ми лансирате подобни щуротии. Ай сиктир, всички сте за затвор. Станахме бананова държава, в която българите вече сме малцинство точно благодарение на

2017.06.06 | 22:24

3
Ще развивате културно - исторически туризъм ли наивници ?? Блажени са вярващите !!!! Ха ха ха !
грозна гербова

2017.06.06 | 22:24

2
пача

2017.06.06 | 22:24

1
Няма почтен начин да станеш милионер -Реймънд Чандлър .Тая кифла е една от тях .

Добави коментар

Водещи новини