Службите гърмят по 2 куфара на ден у нас

  • 30 май 2017 06:43

  • 6869
  • 1
Службите гърмят по 2 куфара на ден у нас
© Булфото (архив)

По два забравени куфара, раници, чанти или съмнителни пакети взривяват службите у нас всеки ден.

Според статистиката на вътрешното министерство сигналите за бомби, забравени багажи и съмнителни лица в градския транспорт се регистрират у нас след терористичния акт в английския град Манчестър, където при атентат загинаха повече от 20 деца, а десетки други бяха ранени. Това съобщиха от МВР, където водят точен отчет на всяка една заплаха за сигурността ни, пише Монитор.

Само обажданията за забравени чанти и куфари, за които има съмнение, че съдържат взривни вещества, са близо 18 на седмица, при положение, че доскоро са били не повече от 10. При такива случаи районът се отцепва от полиция и пожарна, а съмнителният багаж се взривява. Преди няколко месеца ученик се сбогува с учебниците си, тъй като забравил раницата си на спирка в София, в близост до парка „Заимов“.

Голям скок има и на обажданията за съмнителни хора, които се возят в метрото или ползват услугите на „Градския транспорт“.

Последвайте канала на

Novini.bg
6869 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.30 | 18:59

1
Да взривяват, нали за това взимат един вагон с кинти-В държавата на магнолиите само даскалите и служителите в МВР са добре....ама Ердоганя скоро ще "взриви" тази идилия.

Добави коментар

Водещи новини