Единството на ЕС е ключово, заяви Вигенин пред колеги в Малта

  • 29 май 2017 21:23

  • 3321
  • 2
Единството на ЕС е ключово, заяви Вигенин пред колеги в Малта
© Булфото (Архив)

Делегация от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, водена от председателя Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, участва в 57-то пленарно заседание на Конференцията на комисиите по европейските въпроси към парламентите на държавите-членки на ЕС и кандидатстващите за членство. Форумът се провежда от 28 до 30 май 2017 г. в Малта.

Сред темите, разглеждани днес, са равносметка на постигнатото по време на Малтийското председателство, ролята на националните парламенти за бъдещето на ЕС, последствията от референдума във Великобритания, както и развитието на устойчива интегрирана морска политика на ЕС.

Снимка НС

По време на дебатите за Брекзит Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, заяви, че единството на ЕС в процеса на преговорите е ключово за постигането на справедливо и балансирано споразумение, отчитащо интересите на всички държави-членки. Той изрази подкрепа за защита на правата на гражданите в пълния им обхват, гарантиран от правото на ЕС, и посочи, че България очаква Обединеното кралство да изпълни всички свои ангажименти, включително по изпълнението на Многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2014-2020. "Предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС е зона на сътрудничество и споделена отговорност между основните политически сили у нас. Аз и моите колеги очакваме с готовност да ви посрещнем в София догодина", отбеляза още Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Българската делегация включва представители на всички парламентарни групи – заместник-председателите на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Ивелина Василева и Петър Петров и членовете на комисията Имрен Мехмедова и Полина Цанкова-Христова.

КОСАК е важен форум за дискусия по актуалните теми от европейския дневен ред между представители на националните парламенти, Европейския парламент и Европейската комисия. Домакин на форума е държавата – ротационен председател на Съвета на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3321 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bivsh atakist

2017.05.30 | 07:20

2
соросоидни боклуци
hayabusa

2017.05.30 | 07:19

1
мислиш ли,я да направим един референдум за ес и нато пък да видим. :)

Добави коментар

Водещи новини