Жители на Лозенец скочиха заради строеж на заведение (видео)

  • 29 май 2017 09:19

  • 1763
  • 3
Жители на Лозенец скочиха заради строеж на заведение (видео)
©

Жители на морското курортно село Лозенец излязоха на протест заради строеж на заведение.  Министерството на туризма е отдало терена под наем за пет години като плаж на фирмата "Даймънт инвест". Според местните въпросният терен винаги е бил поляна и е една от забележителностите на курорта.

"Поляната няма как да се отдаде като част от плажа. Ние искаме ново заснемане от страна на министерството и общината, за да сме сигурни, че ще бъде правилно заснета", коментира пред Нова телевизия жител на курортното градче. Искането на местните жители е борунът, върху който се строи, да бъде изваден от границите на плажа.

Те искат да бъде изготвен и общ устройствен план (ОУП), който няма да позволи нови нарушения. Вече има и подписка, с която настояват строежът да бъде спрян и поляната да остане свободна за посещение. 

От фирмата обясниха, че всичко е направено според изискванията и закона. "Има много такива заведения в Гърция, Италия, Испания.  Ние не смятаме да ограничаваме достъпа до мястото, ще може да се ходи по дървена скара, а не по тревата", каза представител на фирмата.

"Оказа се, че тук има кадастрална грешка, която ще бъде отстранена", коментира за "Здравей, България" кметът на Царево Георги Лапчев.

"Тук всичко ще бъде направено така, както повелява законът", заяви на свой ред представител на фирмата-наемател.

Жителите на Лозенец са готови следващата седмица да направят жива верига, за да спрат строителството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1763 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
турист

2017.06.09 | 01:18

3
Какво занимават цялата страна с тези селяни. И тази от Нова от Бургас, само \"ъъъъ\"-ка. Мъка, мъка.
bivsh atakist

2017.06.09 | 01:18

2
закона не мина,но мутрите от БОКОЛАНДИЯ си правят каквото си искат.хората не ги интерисуват,само печалбата.

2017.06.09 | 01:18

1
А когато си вдигаха хотелчета не протеатираха! Всеки от тях иска да си вдигне своето,но чуждото е проблем! Решението е ваичко да се бута и черноморието да изглежда като преди 30 години.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини