British Airways възобнови някои полети от летищата "Хийтроу" и "Гетуик"

  • 28 май 2017 19:51

  • 4733
  • 0
British Airways възобнови някои полети от летищата "Хийтроу" и "Гетуик"
© gettyimages (архив)

Британският авиопревозвач Бритиш еъруейз (British Airways) възобнови някои полети от двете най-големи британски летища днес, след като срив на неговата глобална компютърна система предизвика хаос, предаде Ройтерс.

Стотици пътници обаче все още чакат с часове на лондонското летище "Хийтроу". Бритиш еъруейз обяви, че се стреми да обслужва "почти нормално" полетите на летище "Гетуик" и "повечето" полети от "Хийтроу". "Хийтроу" обаче очаква още закъснения и отменени полети на Бритиш еъруейз. На терминал 5 на "Хийтроу", където Бритиш еъруейз е основният превозвач, стотици пътници чакаха днес на опашка, а таблата с пристигащи полети сочеха, че има отменени полети. Някои пътници се бяха свили под одеяла на пода или спяха, подпрени на колички за багаж. Няколко пътници се оплакаха от липса на информация от представителите на Бритиш еъруейз.

Ръководителят на авиопревозвача Алекс Крус посочи, че Бритиш еъруейз планира да изпълни всички полети на далечно разстояние от "Хийтроу" днес, макар че ще има закъснения, а някои полети на къси разстояния ще бъдат отменени. Той също така помоли пътниците да не пристигат прекалено рано на "Хийтроу", тъй като няма да бъдат пуснати на терминал 5 по-рано от 90 минути преди полета. Вчера компанията отмени всички полети от двете лондонски летища заради голям компютърен срив. По думите на Алекс Крус няма доказателства да е била извършена кибератака. Той уточни, че проблем с електрозахранването е причината за глобалния срив в компютърните системи на Бритиш еъруейз.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини