Икономическият министър: В приватизацията каквото и да направиш, винаги някой ще е недоволен

  • 28 май 2017 18:21

  • 4010
  • 0
Икономическият министър: В приватизацията каквото и да направиш, винаги някой ще е недоволен
©

С всеки изминал ден се чувствам все по-добре на поста си и получавам все повече информация. Екипът в Министерството на икономиката е изключителен подготвен и може да отговаря на всички въпроси, за което благодаря на предшествениците си. Единственото, по което можем да поработим, е да има публичност и прозрачност и ще работя за това.

Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в. По думите му държавата е инвестирала в него, защото е държавен служител от много години. "През цялото време съм се борил да доказвам, че мога", добави той.

Караниколов коментира обвиненията срещу себе си за непрозрачни сделки по времето му като изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. "В приватизацията каквото и да направиш, винаги някой ще е недоволен. В момента се извършват проверки от ДАНС и вярвам, че той е професионален и независим", добави той.

По отношение на ВМЗ Сопот, където министърът беше на посещение, той посочи, че дружеството работи на пълни обороти и там са се върнали младите хора. "Плановете са модернизация и обучение на нови кадри. Сега е моментът, докато са на печалба и има ресурс. Обмисляме и гражданска продукция, но това би било сложно", посочи Караниколов.

На въпрос за информацията преди време, че България продава тайно оръжия на ИДИЛ, той заяви, че Междуведомствената комисия следи страните, на които се продава. "Не считам, че ние сме продавали на страни, за които има забрана", категоричен беше министърът, но призна, че няма забрана за препродаване.

По отношение на намеренията си за бизнеса Караниколов каза, че първата им среща ще бъде на 1 юни и той очаква бизнесът да опише исканията си. Той добави, че вече е имал неформални срещи с представители на бизнеса и смята, че срещата ще мине добре.

"Малкият и среден бизнес е гръбнакът на икономиката и трябва да работим с него, както и с Българската банка за развитие. Още утре викаме бизнеса и консултантите и ще обсъдим Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", каза министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини