Членове на мрежата на атентатора Салман Абеди може би все още са на свобода (обновена)

  • 28 май 2017 14:20

  • 13051
  • 1
Членове на мрежата на атентатора Салман Абеди може би все още са на свобода (обновена)
©

По-малкият брат на камикадзето от „Манчестър Арена”- Хашим Абеди-също е имал план да извърши терористично нападение, съобщи британският „Телеграф”.

Той е бил член на джихадистка организация и е искал да атакува конвой на ООН, в който трябвало да бъде и представителя на световната организация за Либия Мартин Коблер.

Тази информация е била получена от разузнаването на западна държава в началото ан 2017 година и това станало причина да се отмени планирано посещение на дипломата в страната.

Първоначалната информация идва от либийското разузнаване, което е имало човек при джихадистите и оттам узнало за плана.

Хашим Абеди в момента е арестуван в Либия и е признал при разпитите, че е бил в течение на организирането на нападението в Манчестър и че двамата с брат му Салман били членове на „Ислямска държава”.

Преследването на заподозрени за бомбения атентат в Манчестър продължава и може би все още има членове на мрежата на терориста Салман Абеди, които са на свобода. Това заяви днес британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд, цитирана от Ройтерс и АП, предаде БТА. Операцията все още върви с пълна скорост, не можем да сме напълно сигурни, че е приключила, каза Ръд.

22-годишният Абеди, британец от либийски произход, причини смъртта на 22 души, самовзривявайки се на концерт на певицата Ариана Гранде в Манчестър на 22 май. Полицията вече държи в ареста 11 заподозрени и претърси недвижими имоти в града. Великобритания вчера понижи равнището на терористична заплаха от "критично" до "тежко", след като полицията обяви, че е разбила голяма част от мрежата на Абеди. Късно снощи полицията разпространи негови снимки, направени в нощта на атентата от камери за наблюдение, и призова гражданите да споделят повече информация за последните му дни.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
13051 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.28 | 18:04

1
Хахахах бахти сапунения сериал стана това...а междувременно античовеците всеки божи ден изсипват бомбите си над Сирия и отнемат стотици човешки животи!

Добави коментар

Водещи новини